Răspuns :
Răspuns:
a=13/6
ab=3
13b/6=3=>13b=3·6=>b=18/13
a:b=13/6:18/13=13/6·13/18=169/108
Răspuns:
13/6 * b = 3 Inmultim ambele părți cu 6/13
(6/13)*(13/6)*b=(6/13)*3
Se simplifica 6 și 6 din partea stanga
(1/13)*13b=18/13
Se simplifica 13 și 13 din partea stanga
b=18/13
Deci a/b =(13/6)/(18/3) = (13/6)*(3/18)
Reducem 3/18 cu 3
a/b=(13/6)*(1/6)=13/36
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!