Răspuns :
Răspuns:
[tex]\bf \: a = {3}^{92}[/tex]
Explicație pas cu pas:
Salutare!
[tex] \bf \: a = {27}^{31} - 2 \cdot {9}^{46} [/tex]
[tex] \bf \: a = ({ {3}^{3} })^{31} - 2 \cdot ({ {3}^{2} })^{46} [/tex]
[tex] \bf \: a = {3}^{3 \cdot31} - 2 \cdot {3}^{2\cdot46} [/tex]
[tex]\bf \: a = {3}^{93} - 2 \cdot {3}^{92} [/tex]
[tex]\bf \: a = {3}^{92} \cdot( {3}^{93 - 92} - 2 \cdot {3}^{92 - 92})[/tex]
[tex]\bf \: a = {3}^{92} \cdot( {3}^{1} - 2 \cdot {3}^{0})[/tex]
[tex]\bf \: a = {3}^{92} \cdot( 3 - 2 \cdot 1)[/tex]
[tex]\bf \: a = {3}^{92} \cdot( 3 - 2)[/tex]
[tex]\bf \: a = {3}^{92} \cdot1[/tex]
[tex] \boxed{\bf \: a = {3}^{92}}[/tex]
==pav38==
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!