Răspuns :
Răspuns:
- [tex]a = - 6[/tex]
- [tex] \frac{1}{12} [/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]a = {( - 3)}^{25} \div {3}^{22} + {2}^{40} \div {16}^{9} + 5 \\ a = { - 3}^{3} + {2}^{4} + 5 \\ a = - 27 + 16 + 5 \\ a = - 6[/tex]
[tex]b = ( \frac{2}{5} - \frac{1}{7} ) \div ( \frac{1}{7} + \frac{1}{2} - \frac{3}{5} ) \times \frac{1}{72} \\ b = \frac{9}{35} \div \frac{3}{70} \times \frac{1}{72} \\ b = \frac{9}{35} \times \frac{70}{3} \times \frac{1}{72} \\ b = 3 \times 2 \times \frac{1}{72} \\ b = 2 \times \frac{1}{24} \\ b = \frac{1}{12} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!