Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\frac{1}{2} + (\frac{1}{2}) : (\frac{1}{3} + \frac{1}{6}) = \\\\\frac{1}{2} + (\frac{1}{2}) : (\frac{2}{6} + \frac{1}{6}) =\\\\\frac{1}{2} + (\frac{1}{2}) : \frac{3}{6} = \\\\\frac{1}{2} + (\frac{1}{2}) * \frac{6}{3} =\\\\\frac{1}{2} + \frac{6}{6} =\\\\\frac{3}{6} + \frac{6}{6} =\\\\\frac{9}{6} = \frac{3}{2}[/tex]
[tex]\frac{13}{25} : \frac{26}{75} + (\frac{3}{2})^{2} * \frac{10}{27} =\\\\\frac{13}{25} * \frac{75}{26} + \frac{9}{4} * \frac{10}{27} =\\\\\frac{3}{2} + \frac{5}{6} =\\\\\frac{9}{6} + \frac{5}{6} =\\\\\frac{14}{6} = \frac{7}{3}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!