Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2x)² = (x-1) (4x+3)
4x² = 4x² +3x -4x -3
4x² - 4x² +x = -3
x= - 3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Daca sunt in progresie geometrica atunci termenul din mijloc este media geometrica a termenilor adiacenti
(2x)²=(x-1)(4x+3)
4x²=4x²-x-3 0=--x-3 ⇒x=-3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!