Răspuns :
Răspuns:
a) x= 11
c) x= -2
e) x= -16
Explicație pas cu pas:
a) 3(x + 7) = 12
3x + 21 = 12
3x= 21+12
3x= 33
x= 11
c) 5(3 - 2x)= -10
15-10x= -10
-10x= 15-10
-10x= 5
x= -2
e) 32:(-2x)= 1
-16x=1
x= -16
Sper că te-am ajutat!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!