Răspuns :
Răspuns:
x= 6
y= 4
Explicație pas cu pas:
2x = 3y = k, de unde
[tex]x=\frac{k}{2}[/tex] (1)
[tex]y=\frac{k}{3}[/tex] (2)
x+y = 10 (3)
În relația (3) înlocuim pe x și y conform relațiilor (1) și (2)
[tex]\frac{k}{2} + \frac{k}{3} = 10[/tex] Aducem la numitor comun termenii din stânga
[tex]\frac{3k}{6} + \frac{2k}{6} = 10[/tex]
[tex]\frac{5k}{6} = 10[/tex] de unde 5k = 6*10
5k=60, de unde k=60/5 = 12
În relațiile (1) și (2) înlocuim pe k cu 12 și aflăm pe x și y
x=k/2 = 12/2 = 6
y=k/3 = 12/3 = 4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!