Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x+a)×(x+b)×(x+c)=x³-3x²+2x
(x+a)×(x+b)×(x+c)=[x²+(a+b)x+ab](x+c)= x³+(a+b)x²+abx+cx²+c(a+b)x+abc
a+b+c=-3
ab+ac+ba=2
abc=0
x(x²-3x+2)=x(x-1)(x-2) a=0; b=1; c=2
sau a=0;b=2;c=1
sau a=1;b=0; c=2
sau a=1; b=2; c=0
sau a=2;b=1; c=0
sau a=2; b=0; c=1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x+a)×(x+b)×(x+c)=x(x²-3x+2) =x(x-2)(x-1)
identificam expresiile de grad1
a=0
b=2
c=1
asau oricare din permutarile lor
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!