Răspuns :
Răspuns:
a) - 22
b) - 6
c) - 18
Explicație pas cu pas:
In primul rand, din ecuatiile cunoascute extragem:
x+y =- 7=>x =-7-y
y+z=1=>z=1-y
a) 3x+3y-1=3(-7-y)+3y-1=-21-3y+3y-1=-21-1=-22
b)x+2y+z=-7-y+2y+1-y=-7+1=-6
c)2x+5y+3z-7=2(-7-y)+5y+3(1-y)-7=-14-2y+5y+3-3y-7=-11+5y-5y-7=-18
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!