Răspuns :
Răspuns:
a=2
Explicație pas cu pas:
3{[3+(42-a):20+1]x4+5}=90+1-4
[3+(42-a):20+1]x4+5=87:3
[3+(42-a):20+1]x4=29-5
3+(42-a):20+1=24:4
(42-a):20=6-4
42-a=2*20
-a=40-42
-a=-2(-1)
a=2
Răspuns:
Am adaugat doua fotografii, pentru ca raspunsul sa fie mai lizibil !!!


Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!