Răspuns :
a)
[tex]\\12(x + 1) - 4(x + 1) = 40\\8\left(x+1\right)=40\\x+1=5\\x=5-1\\x=4[/tex]
b)
[tex]7(8-x)+3(8 - x) = 60\\10\left(8-x\right)=60\\8-x=6\\-x=-2\\x=2[/tex]
c)
[tex]15\left(x-4\right)-808-4=21\\15\left(x-4\right)=833\\\frac{15\left(x-4\right)}{15}=\frac{833}{15}\\x-4=\frac{833}{15}\\x==\frac{4\cdot \:15}{15}+\frac{833}{15}\\x=\frac{893}{15}[/tex]
d)
[tex]3(2x +4)-5(2x + 4) = 48\\-2\left(2x+4\right)=48\\2x+4=-24\\2x=-28\\x=-14[/tex]
e)
[tex]6(4x --2) +5(4x - 2) = 18+2(4x-2)\\11\left(4x-2\right)=18+2\left(4x-2\right)\\44x-22=8x+14\\44x=8x+36\\36x=36\\x=1[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!