Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
P=2(L+l)=2(2l+l)=2·3l=6l
P=6l=240 m⇒ l=40m
L=2l=80m
Notam cu : P-> perimetrul
l->lungimea
L->latimea
P=240m
l=2×L
P=2l+2L
P=2(2L)+2L
240=4L+2L
240:6=L
L=40m
=>l=2*40=80m
l=80m
Explicatie:
Pentru inceput am notat cu "P" perimetrul,cu "l" lungimea si cu "L" latimea, dupa aceea am folosit formula perimetrului pentru dreptunghi, iar mai apoi am inlocuit lungimea cu ceea ce mi se da in enunt(l=2L), am aflat latimea, iar apoi din relatia data in enunt , am aflat lungimea.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!