Răspuns :
12+[4+2*(15-x)-6]:2=15
12+(4+30-2x-6):2=15
12+(28-2x):2=15
12+14-x=15
26-x=15
x=26-15
x=11
[tex]f)12+[104÷26+2×(3×5-x)-12÷2]÷2=15[/tex]
[tex]12+[4 + 2 \times (15 - x) - 6] \div 2 = 15[/tex]
[tex]12 + (4 + 30 - 2x - 6) \div 2 = 15[/tex]
[tex]12+ (28 - 2x) \div 2 = 15[/tex]
[tex]12 + \frac{28 - 2x}{2} = 15[/tex]
[tex]12 + \frac{2(14 - x)}{2} = 15[/tex]
[tex]12 + 14 - x = 15[/tex]
[tex]26 - x = 15[/tex]
[tex] - x = 15 - 26[/tex]
[tex] - x = - 11[/tex]
[tex]x = 11[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!