Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
AB = [tex]9\sqrt{2}[/tex]
dar AB = [tex]\sqrt{(Xb - Xa)^{2}+(Yb-Ya)^{2} }\\[/tex]
Xb = 3
Xa = a
Yb = a+4
Ya = 7
deci, din toate randurile de mai sus rezulta ca [tex]9\sqrt{2}[/tex] = [tex]\sqrt{(3-a)^{2}+(a+4-7)^{2}}[/tex]
dar [tex](3-a)^{2}[/tex] = [tex](a-3)^{2}[/tex] deci => [tex]9\sqrt{2}[/tex] = [tex]\sqrt{(a-3)^{2} + (a-3)^{2} }[/tex]
[tex]9\sqrt{2}[/tex] = [tex]\sqrt{2(a-3)^{2} }[/tex]
[tex]9\sqrt{2}[/tex] = | (a-3) |[tex]\sqrt{2}[/tex] | : [tex]\sqrt{2}[/tex]
9 = | a-3 | =>
1. Daca a-3 = 9 |+3
a = 9 + 3 = 12
2. Daca a-3 = -9 | +3
a = -9+3 = -6
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!