Răspuns :
Răspuns:
cateva idei..
Natura este atat de frumoasa privita din plan spiritual. Aici te poti relaxa oricand si iti poti gasi pace sufleteasca.
Orice lucru frumos ne trezește involuntar încântarea simțurilor de fiecare dată când îl zărim.
Frumuseţea este o calitate nu numai a artei, ci şi a spaţiului creat de Dumnezeu, a universului natural şi uman.
Dacă avem în vedere fondul dogmatic şi comportamental, de pildă, la Filocalii care, chiar ca denumire, înseamnă „iubirea de frumuseţe divină“ sau „iubirea de virtute“ (de la gr. filos - iubitor de şi kalos - frumos). Acestea reprezintă,un fondce ar putea sta la baza „creşterii“ şi „înfrumuseţării“ spirituale .
Filocalia înseamnă iubirea de frumos, dar nu unul de natură strict materială, perceptuală, ci unul uman, spiritual, duhovnicesc.
Valorile morale presupun armonie a omului cu natura, cu sine însuşi. Între artă,frumusete sprituala si religie, legăturile sunt evidente. Arta autentică se manifestă ca o „taină“ a sufletului.
Frumusetea spirituala pura, arta şi religia, în cele mai înalte moduri de înfăţişare, au cumva un destin asemănător pentru că slujesc, în forme diferite, pe cel care le depăşeşte pe toate: pe Dumnezeu.
Explicație:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Religie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!