Răspuns :
Salut! ⭐
m = 7 | ² ⇒ m² = 49
n = 3 + 3√2 | ² ⇒ n² = 9 + 18√2 + 18 = 27 + 18√2
49 < 27 + 18√2 | - 27
22 < 18√2
- √2 ≅ 1,41.
11 < 9 × 1,41
11 < 12,69 ⇒ m² < n² ⇒ m < n
Explicațiile rămân aceleași de la primul răspuns, dacă vrei să exersezi, încearcă tu să rezolvi cu modul al doilea. :)
Nu-i așa că a fost simplu? Succes! ♡
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!