Răspuns :
1) spulberând - împrăștiind; suri - gri
2) Este o legătură directă între titlul poeziei și textul acesteia. Când pronunțăm 'viscol' parcă și vizualizăm zbuciumul prin care trece natura, măturată de vântul puternic care troienește zăpada.
3) un motiv ar fi sentimentul de neliniște pe care il regasim și la natură, și la animale și oameni (crivățul vâjâie, spulberă zăpadă, viscolul frământă lumea, lupii urlă, turmele tremură, corbii par răpiți de vânt etc.).
al motiv ar fi fenomenul meteo, viscolul, care se dezlănțuie în noapte.
4) a) procedeele artistice folosite de V. Alecsandri, imagini artistice (vizuale, auditive, în mișcare) și figurile de stil pe care le regăsim in poezie (epitete, comparatii, metafore);
b) modul de descriere sub forma unui monolog liric, prin care poetul își exprimă gândurile, sentimentele, în mod direct.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!