👤

Calculeaza a) (-√6)•√120; b)(-√7)•(-√28)
c)(-√35)•√45•(-√28)​


Răspuns :

a) (-√6) · √120 = - √(6·120) = - √720 = - √(12² · 5) = - 12√5

b) (-√7) · (-√28) = + √(7·28) = √196 = √14² = 14

c) (-√35)·√45 · (-√28) = - √(35·45·28) = - √44 100 = - √210² = - 210

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite!


Ze Learnings: Alte intrebari